Onderzoek

Feet in Motion gaat altijd op zoek naar de achterliggende, diepere oorzaak van een probleem! Om de oorzaak van jouw probleem op te sporen en je een goed advies te geven, wordt bij Feet in Motion bij elke sporter een uitgebreid biomechanisch onderzoek gedaan

De hele ‘beweegketen’ wordt beoordeeld, niet alleen je voeten. De oorzaak van een pijnklacht of verminderde prestatie zit vaak in een klein detail.

In de meeste gevallen spelen blokkades (in je voeten, been of bekken) een grote rol in het ontstaan van je klachten. Want als een gewricht ‘vast zit’ dan kan een spier het gewricht niet bewegen, dus ook geen spanning opbouwen.
Ook een verkeerde stand van een bot kan bijdragen in het niet optimaal kunnen functioneren van je voeten.
Niet zelden is juist een ‘verkeerde’ (sport-)schoen mede-oorzaak van het probleem.

Feet in Motion pakt de echte oorzaak aan, door een op maat gemaakte inlegzool, manipulatie van ‘blokkades’ of een (sport-)schoenadvies.

Behandelmogelijkheden

Sportinlays

Feet in Motion is gespecialiseerd in het maken van soepele, volledig op maat gemaakte inlays (‘zooltjes’) om de functie van de beweegketen te optimaliseren. Door een optimalere functie en stand van je voeten kunnen je spieren beter samen gaan werken en wordt je voet niet ‘lui’, zoals vaak wordt gezegd.

De inlays worden gemaakt met een computergestuurd systeem. Hierbij wordt een driedimensionale afdruk van je voetholte gemaakt: een persoonlijke basis voor de inlays. De afdruk wordt gedigitaliseerd in de computer en de inlays worden daarna ontworpen op basis van deze scans én de gegevens uit het onderzoek, volledig op maat. De uiteindelijke productie gebeurt ook grotendeels computergestuurd, waarna de inlays voor een optimale pasvorm en functie volledig met de hand gecontroleerd en afgewerkt worden.

Podo-manuele
therapie

In de meeste gevallen zorgt een blokkade in één of meer gebieden in de voet t/m het bekken er voor dat je lijf niet optimaal kan functioneren. Om dergelijke blokkades op te heffen kan een manipulatietechniek gebruikt worden. Hierbij wordt met een snelle, korte beweging het vastzittende gewricht “los gemaakt”. De manipulatie dient meestal ter ondersteuning van een andere podotherapeutische therapie (b.v. een taping, inlay, etc.)

Feet in Motion is géén praktijk voor manuele therapie. Saskia zal zich beperken tot manipulatie van de voet, enkel en soms van het been en bekken.

Voor meer complexe problemen wordt samengewerkt met andere behandelaars zoals de manueel therapeut/arts, chiropractor of osteopaat. Met de kennis die Saskia heeft kan zij een meer gerichte vraagstelling voor verder onderzoek/behandeling doen.

Aanvullende therapiemogelijkheden

Voor een optimaal resultaat heeft Feet in Motion aanvullende behandel-
mogelijkheden, zoals:

  • voorlichting/advies
  • tijdelijke therapie (taping/viltverband)
  • advies voor en/of aanpassing van sportschoenen

Feet in Motion verkoopt zelf geen sportschoenen, maar kan wel een goed advies geven.
Daarnaast staat het team van de hardloopspeciaalzaak van de Rob Druppers Running Academy voor je klaar, om je te helpen bij de aanschaf van jouw perfecte hardloopschoenen. Indien nodig in samenspraak met Saskia.

Feet in Motion werkt ook nauw samen met de fysiotherapeuten van FysioVandaag en vele andere (sport-)zorgverleners om het jou mogelijk te maken een optimale prestatie neer te (blijven) zetten.