Onderzoek

Feet in Motion gaat altijd op zoek naar de achterliggende, diepere oorzaak van een probleem! Om de oorzaak van jouw probleem op te sporen en je een goed advies te geven, wordt bij Feet in Motion bij elke sporter een uitgebreid biomechanisch onderzoek gedaan

De hele ‘beweegketen’ wordt beoordeeld, niet alleen je voeten. De oorzaak van een pijnklacht of verminderde prestatie zit vaak in een klein detail, zoals een verkeerde stand van een bot of een blokkade van een gewricht. Feet in Motion pakt die oorzaak aan, door een op maat gemaakte inlegzool, een manipulatie van een blokkade of een (sport-)schoenadvies.

Het onderzoek is vanzelfsprekend afgestemd op jou en jouw sport. Daarbij kom je dan ook zelf in actie: een hardloper rennend en een wielrenner fietsend, natuurlijk met je eigen sportschoenen of fiets.

Om je manier van lopen te beoordelen, kan indien nodig een drukmeetsysteem gebruikt worden. Dat systeem brengt de afwikkeling van je voeten en de drukverdeling onder je voeten duidelijk in beeld. Afhankelijk van je vraag kan een aanvullende highspeed videoanalyse uitgevoerd worden.

Behandelmogelijkheden

Sportinlays

Feet in Motion is gespecialiseerd in het maken van soepele, volledig op maat gemaakte inlays (‘zooltjes’) om de functie van de beweegketen te optimaliseren. Door een optimalere functie en stand van je voeten kunnen je spieren beter samen gaan werken en wordt je voet niet ‘lui’, zoals vaak wordt gezegd.

De inlays worden gemaakt met een computergestuurd systeem. Hierbij wordt een driedimensionale afdruk van je voetholte gemaakt: een persoonlijke basis voor de inlays. De afdruk wordt gedigitaliseerd in de computer en de inlays worden daarna ontworpen op basis van deze scans én de gegevens uit het onderzoek, volledig op maat. De uiteindelijke productie gebeurt ook grotendeels computergestuurd, waarna de inlays voor een optimale pasvorm en functie volledig met de hand gecontroleerd en afgewerkt worden.

Podo-manuele
therapie

In sommige gevallen zorgt een blokkade in één of meer gebieden in de voet er voor dat deze niet optimaal kan functioneren. Om dergelijke blokkades op te heffen kan een manipulatietechniek gebruikt worden. Hierbij wordt met een snelle, korte beweging het vastzittende gewricht “los gemaakt”. De manipulatie dient meestal ter ondersteuning van een andere podotherapeutische therapie (b.v. een taping, inlay, etc.)

Feet in Motion is géén praktijk voor manuele therapie. Saskia zal zich beperken tot manipulatie van de voet, enkel en soms van het been.

Voor meer complexe problemen wordt samengewerkt met andere behandelaars zoals de manueel therapeut/arts of osteopaat. Met de kennis die Saskia heeft kan zij een meer gerichte vraagstelling voor verder onderzoek/behandeling doen.

Aanvullende therapiemogelijkheden

Voor een optimaal resultaat heeft Feet in Motion aanvullende behandel-
mogelijkheden, zoals:

  • voorlichting/advies
  • tijdelijke therapie (taping/viltverband)
  • advies voor en/of aanpassing van sportschoenen

Feet in Motion verkoopt zelf geen sportschoenen, maar kan wel een goed advies geven.
Daarnaast staat het team van de hardloopspeciaalzaak van de Rob Druppers Running Academy voor je klaar, om je te helpen bij de aanschaf van jouw perfecte hardloopschoenen. Indien nodig in samenspraak met Saskia.

Feet in Motion werkt ook nauw samen met Vinne, Wanda en Frank (de fysiotherapeuten van FysioVandaag) en vele andere (sport-)zorgverleners om het jou mogelijk te maken een optimale prestatie neer te (blijven) zetten.