Feet in Motion is hét adres voor advies over ‘voeten in beweging’

Wat is Feet in Motion?

De naam zegt al een beetje; Feet in Motion is hét adres voor advies over ‘voeten in beweging’. Want je kunt het zo gek niet bedenken; hardlopen, hockey, voetbal, ballet en wielrennen, bij vrijwel iedere sport gebruik je je voeten.

Je voeten zijn ook de basis voor de beweging van de knie, heup en bekkenregio. Als je voeten niet optimaal (kunnen) functioneren, dan kan alles daarboven (dus je knie, heup en/of rug) ook verkeerd belast worden. Hierdoor kunnen de spieren en gewrichten in je lichaam niet goed samenwerken. Dan is optimaal presteren ook niet mogelijk.

Om optimaal en pijnvrij te kunnen sporten is een goede werking van je voeten dan ook essentieel!

Goede werking van de voeten

Soms is die goede werking van je voeten niet mogelijk, bijvoorbeeld als er een afwijking zit in de vorm of de functie van je voeten. Saskia de Waal van Feet in Motion gaat dan, samen met jou, op zoek naar de oorzaak van het probleem!

Wat maakt Feet in Motion uniek?

Elke sport is anders, iedere sporter is uniek! Er bestaat dan ook geen standaard aanpak voor jouw specifieke vraag. Of het nu gaat om blessurepreventie of om herstel: elke zorgvraag is maatwerk.

Een verkeerde voetfunctie kan op andere plaatsen in je lichaam tot een blessure leiden, bijvoorbeeld aan je knie. Met andere woorden: daar waar de pijn zit, hoeft niet altijd de oorzaak te zitten!
Voor een goed herstel is het belangrijk de oorzaak aan te pakken, niet alleen de symptomen.

Kijk als voorbeeld eens naar het fenomeen ‘overpronatie’ (het naar binnen zakken van de voeten). Veel sportgerelateerde klachten ontstaan door overpronatie. Een goede schoen kan dan al wonderen doen, net als een standaard inlegzool.

Feet in Motion gaat alleen nog een stap verder!

Want niet zozeer de overpronatie zelf is de oorzaak van veel klachten en verminderde prestaties. De reden voor het ontstaan van die overpronatie is in de meeste gevallen de oorzaak van het probleem. Overpronatie heeft vrijwel altijd een oorzaak en is vaak een compensatie-mechanisme van een ander probleem.

Feet in Motion gaat op zoek naar de achterliggende, diepere oorzaak van een probleem.
Niet zelden komen we dan tot een behandelplan waarin niet (alleen) een maatwerk-inlay of schoenaanpassing, maar ook de expertise van andere sportzorgers gewenst is.

Diverse oorzaken:

  • Verkorte kuitspieren
  • Dysbalans in het bekken
  • Blokkade in de voetgewrichten
  • Hypermobiliteit
  • Afwijkende stand van de voorvoet
  • Verkeerd schoeisel
  • Etc.

Wanneer naar Feet in Motion?

Herstel

Bij klachten tijdens en na sporten aan je hele ‘onderstel’, dus je voeten, benen en rug kun je bij Feet in Motion terecht. Denk daarbij aan: Hielspoor / fasciïtis plantaris, Voorvoetklachten, Achillespees- en kuitklachten, Loperskie, Jumpersknee, Shinsplints, Liesklachten, Lage rugklachten

Preventie

Ook voor het voorkomen van blessures ben je bij Feet in Motion aan het juiste adres. Want waarom zou je wachten tot je een blessure hebt? Veel sporten kennen hun specifieke blessures. Samen met jou gaat Saskia op zoek om de blessures van jouw specifieke sport voor te blijven.

Verbeteren

Als je voeten niet in balans zijn, verbruikt je lichaam onnodig veel kracht en energie om toch het hele ‘onderstel’ in balans te houden. Als je voeten stabiel zijn, heb je meer energie en kracht over voor je sportprestatie. Dus ook als je een betere prestatie wil neerzetten, kan Feet in Motion je adviseren.